top of page

Despre noi

Crina Moica

   Bine ați venit pe pagina Felie din Natura!

 

   Eu sunt mama lui Matei, care în prezent are 2 anișori. Mă intitulez astfel, deoarece, această pagină a luat naștere la scurt timp după venirea băiețelului meu pe lume. Mai exact, odată cu intrarea în lumea alergiilor și a intolerantelor. Pentru ca da, băiețelul meu este unul din mulțimea de copilasi cu alergii și intolerante.

 

   La început, nemaiavând niciodată contact direct cu termenii "alergii, alergeni, intolerante, regim, alimente permise, alimente interzise, urme", simțeam ca intru într-o lume nouă, total necunoscută, total nepregătite, fără prea multe informații folositoare, fără să am pe cineva care să mă îndrume, sau să mă ajute să descopăr mai ușor noua lume.

 

   Având în vedere ca nu aveam de ales, decât sa ne luăm bagajul gol și să mergem înainte, am adunat în timp, tot mai multe informații utile, care treptat, așezându-le în bagaj frumos, au început sa dea sens noii lumi în care deja ne aflam.

 

   A venit apoi timpul sa intalnim și termenii "microbiom intestinal, probiotice, suplimente, alimentație sănătoasă", termeni care ne-au luminat calea și ne-au arătat ca prima categorie de termeni întâlniți nu este atât de înfricoșătoare și ca, de fapt, este doar începutul unui drum greu, dar frumos. Un drum care strânge și mai tare legătura dintre mine și băiețelul meu.

 

   Totodată, înaintând în lumea aceasta a alergiilor și a intolerantelor, am descoperit ca mai sunt o mulțime de copilasi sau chiar și adulți cu aceeași problemă ca și noi, care abia acum încep să pășească pe unde noi am fost deja.

 

   Drept urmare, m-am gândit că ar fi util sa împărtășesc câte puțin din bagajul nostru de cunoștințe și cu cei care nu sunt încă siguri care este calea corectă. Drept urmare, pe această pagină, veți găsi o mulțime de rețete inspirate din noul nostru stil alimentar, și anume, rețete fără gluten, lactate animale, zahăr adăugat, precum si unele rețete vegane, fără histamină sau fără ouă. Rețete au un grad foarte mic de dificultate, sunt gustoase si sănătoase, potrivite pentru toată familia, de la cel mai mic, la cel mai mare.

 

   În plus, veți găsi aici ceea ce eu consider ca mi-ar fi fost cel mai util la început de drum, ca mamă de copil cu alergii și cu regim alimentar restrictiv. Mai exact, planurile alimentare, gândite și create pentru a asigura necesarul de nutrienti, atât de greu de atins, atunci când exista un regim alimentar foarte restrictiv.

 

   Personal, simt ca am ajuns la un nivel foarte înalt în ceea ce privește cunoștințele legate de alergii, microbiomul intestinal, regimul alimentar restrictiv, am adunat în acest timp, constant, informații prețioase despre cum sa ne adaptam noii lumi, și am ajuns la concluzia ca este cea mai importanta lecție pe care o putem primi. Și anume, sa învățăm să gătim sănătos, sa mâncăm sănătos, sa avem grija ce produse folosim pe pielea noastră, să avem grija de noi înșine și să ne bucurăm de fiecare moment al vieții așa cum este el, pentru ca toate ne vin ca o lecție de viață.

 

   Fie că vă aflați pe această pagină datorită unui regim alimentar restrictiv, sau pentru ca sunteți la început de drum cu alergiile, poate pentru că va doriți să adoptați un stil de viață sănătos, sau poate doar din simplă curiozitate, eu vă mulțumesc, mă bucur că v-am trezit interesul, și vă urez multă sănătate!

Emanuel Crișan

   

 

   Numele meu este Emanuel, iar impreună cu mămica lui Matei, Crina, am decis să vă dăm o mână de ajutor. Din păcate alergiile sunt foarte des întâlnite, mai ales în rândul copiilor, iar pentru că avem un caz atât de apropiat, știm cu ce vă confruntați.

   Experiența acumulată de-a lungul anilor ca și nutriționist,

m-a ajutat să pun un accent major pe detalii. Iar când vine

vorba de alergii, miciile detalii au o importanță ridicată.

   Încă din timpul facultății de Nutriție și Dietetică, din cadrul UMFTGM, am învățat că alergiile nu sunt o joacă. Trebuie tratate cu o seriozitate majoră, iar aceasta implică pe lângă analize, o foarte mare atenție la planul alimentar.

   Crina, fiind o talentată creatoare de planuri, vă va ajuta cu idei excelente și rețete nu numai adaptate restricțiilor dar și gustoase în același timp. Scopul meu ca și nutriționist pe de altă parte este de a le verifica din punct de vedere nutrițional pentru a ne asigura că avem caloriile și macronutrienții (proteine, glucide, lipide) necesari și bineînțeles vitaminele, mineralele și fibrele.

   Vom avea grijă ca în situații dificile, să găsim totuși o modalitate de a înlocui alimentele în așa fel încât toate mesele să fie nutritive și să îndeplinească toate cerințele.

   Fiecare plan pe care îl veți găsi pe site-ul nostru a trecut prin "mâinile mele" pentru a fi verificat.  Același lucru se aplică și planurilor personalizate. După punerea în practică a ideilor Crinei, eu voi verifica planul cu atenție pentru a ne asigura că totul este în regulă.

   Ne bucurăm că ați ales ca noi să vă ajutăm iar dacă aveți orice fel de întrebare, nu ezitați să ne contactați.

bottom of page