top of page

Ouă - Proteine ​​de calitateOuăle fac parte din dieta noastră de mii de ani și încă învățăm cât de benefice sunt pentru sănătatea noastră. Ouăle sunt încărcate cu o mulțime de nutrienți chiar și cei care sunt greu de obținut din alte surse de hrană, fiind adesea numite superalimente originale datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate.


Fapt amuzant: Motivul pentru care McDonald’s nu servește micul dejun toată ziua este, în principal, că temperatura grătarului pentru a găti carnea de vită este considerabil diferită de temperatura necesară pentru a gati ouale. Atât albușul, cât și gălbenușul unui ou sunt bogate în nutrienți, inclusiv proteine, minerale și vitamine. Gălbenușul de ou conține, de asemenea, colesterol, vitamine solubile în grăsimi (vitaminele D și E) și acizi grași esențiali.Informații nutriționale pentru ouă: · Calorii: 68 · Carbohidrați: 0,5 grame (~3%) · Proteine: 5,5 grame (~33%) · Grăsimi: 4,7 grame (~64%) Fapt amuzant: Culoarea cojii de ou este influențată de lobii urechii puiului (da, puii au lobi de urechi). În general, puii cu lobi maro sau roșu depun ouă maro, în timp ce puii cu lobi albi depun ouă albe.


Există o mulțime de beneficii ale consumului de ouă în fiecare zi, fără îndoială. Pe lângă faptul că oferă proteine ​​de înaltă calitate, acestea conțin și 11 vitamine și minerale, antioxidanți și acizi grași omega-3. Din acest motiv, ele pot avea o contribuție valoroasă la necesarul zilnic de nutrienți. Majoritatea proteinelor dintr-un ou se găsesc în albușul de ou, în timp ce gălbenușul conține grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți.


Sunt ouăle bune pentru noi? Mai jos aveți câteva beneficii ale ouălor: · Incredibil de hrănitor: vitaminele A, B2, B5, B12, acid folic, fosfor, seleniu; · Colesterolul HDL (Cel „bun”) crescut; · Conține colină, un nutrient important pe care majoritatea oamenilor nu il obtin; · Legat de reducerea riscului de boli de inimă; · Omega-3 din oua scade trigliceridele; · Sunt bogate în proteine ​​de calitate.Urmărește-ne pe pagina de Facebook si Instagram - Felie din natură - pentru a descoperii rețetele noastre!


References: [1], [2], [3]

17 views0 comments
bottom of page