top of page

Chifteluțe de Somon cu sos tzatziki

Updated: Sep 10, 2022

Combinația dintre somon, broccoli și cartofi dulci mi se pare cea mai potrivită, gusturile se îmbină perfect. Iar dacă vin și sub forma de chifteluță, fără îndoială sunt perfecte pentru copilașii care nu acceptă să fie serviți, ci vor să fie independenți și să mănânce singuri. Pot fi luate foarte ușor la pachețel, sau pot fi servite lângă o salata de crudități.
• Ingrediente:


180 g. Cartofi dulci fierți

140 g. Broccoli fierți

120 g. Somon fiert/la cuptor

10 g. Semințe de chia

30 g. Apă

25 g. Semințe de floarea soarelui râșnite (opțional)• Pentru Sosul Tzatziki


150 g iaurt de cocos/ovăz/alt iaurt

2 castraveți mici

1 lg ulei de măsline

1 lg zeamă de lămâie

Usturoi după gust

Verdeață după gust: mărar/pătrunjel


• Mod de preparare:


Pentru chifteluțe, se pun semințele de chia în cele 30 g apă la hidratat 10 minute, apoi se pun legumele fierte și somonul, se blenduiește toată compoziția, apoi se pune cu lingura pe tavă, pe foaia de copt, se modelează în formă de chifteluță cu ajutorul lingurii și se pune în cuptor, la 200 de grade, până când se rumenesc, cca 30 de minute, în funcție de cuptor.


Pentru sosul tzatziki, se răzălesc castraveții și se scurg de apă, se adaugă iaurtul, uleiul, zeama de lămâie și usturoiul după gust, se amestecă împreuna toate ingredientele, apoi se adaugă verdeața. Se lasă la rece 30 de minute înainte de servire, pentru a se îmbina aromele

ingredientelor.13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page