top of page

Coșulețe cu cremă de cocos și glazură de ciocolată

Una dintre cele mai simple și rapide rețete de „ceva dulce" fără gluten, lactate, ouă, zahăr adăugat, nucifere, leguminoase este aceasta! Și în plus, este și fără coacere, perfectă pentru zilele călduroase, când nu ne mai dorim sa încingem cuptoarele. Este perfectă chiar și pentru copilași, sunt sigură că vor fi foarte încântați să decoreze chiar ei aceste coșulețe după propria imaginație. Pentru varianta babyfriendly, pudra de cacao se înlocuiește cu pudră de roșcove. Decorul poate fi făcut în funcție de dorință și imaginație, iar crema poate fi înlocuită cu orice altă cremă sau budincă se dorește. Se poate renunța complet la pudra de cacao dacă se dorește, astfel va fi un preprarat potrivit chiar și pentru regimul fără histamină.• Ingrediente coșulețe:


150 g granola

2 banane/ 5 curmale hidratate

10 g pudră de cacao

15 g ulei de cocos topit

15-20 g lapte vegetal/ apă


Crema:


400 g smântână de cocos

5 g coajă de portocală (netratată chimic)

10 g suc proaspăt de portocaleGlazură:


2 lg miere/sirop de curmale(opțional, după gust)

3 lg ulei de cocos

2 lg cacao

Opțional, pentru decor: -kiwi/alte fructe -granola -nucă de cocos -stafide• Mod de preparare:


Toate ingredientele pentru coșulețe se pun într-un bol și se blenduiesc bine împreună, apoi se formează cu mâinile o bilă de aluat și se lasă 15 minute la rece.


Între timp se formează crema, se amestecă smântână de cocos cu coaja de portocală rasă. Pentru glazură se amestecă uleiul de cocos topit împreună cu celelalte ingrediente până devine o pastă omogenă.

Din bila de aluat se formează coșulețele într-o tavă de briose (cel mai ușor este într-o tavă de silicon, astfel vor ieși mai ușor după ce se întăresc). Se pune câte puțin aluat și se presează cu degetele sau cu fundul unui păhărel, dând forma de coșulețe.

Se pune cremă în fiecare coșuleț apoi se lasă la rece peste noapte.


A doua zi se scot coșulețele din tava de briose, se decorează cu fructe sau granola, se toarnă glazura peste acestea și se mai lasă la rece timp de 15-20 de minute inainte de servire.

După cum se poate observa și din imaginile atașate, sunt foarte aspectuoase și vor face orice masă festivă să arate intr-un mare fel.


Așteptăm cu drag și imaginile dumneavoastră cu acest preparat, pe pagina noastra de facebook: facebook.com/Felie-din-Natura-fara-gluten-zahar-alergeni-101562429031617

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page