top of page

Beneficiile uleiului de cocos - Cum il putem utiliza


Uleiul de cocos se obține prin presarea părții albe numită „carne albă” a nucii de cocos. Laptele din interiorul nucii de cocos este considerat ca fiind foarte ușor și, de asemenea, răcoritor, cu un nivel scăzut de zahăr. Fapt amuzant: Faptele din desenele animate cu nuci de cocos care cad sunt reale, ucid în jur de 150 de oameni anual. Aceasta reprezintă de 10 ori numărul persoanelor ucise de rechini.

Originile nucii de cocos nu sunt în întregime sigure, dar oamenii de știință cred că nucile de cocos sunt un tip de plantă preistorică care își are originile în Pacificul de Sud.

Valori nutriționale ale uleiului de cocos:

· Calorii: 806

· Carbohidrați: 0 grame 0%)

· Proteine: 0 grame (0%)

· Grăsimi: 93 grame (100%)


Fapt interesant: Nucile de cocos pot pluti pe distanțe lungi peste ocean și dacă sunt puse în pământ pot prinde rădăcini. Aproximativ 85% din caloriile uleiului de cocos provin din grăsimi saturate, în comparație cu uleiul de măsline, unde aproximativ 15% din calorii provin din grăsimi saturate și mai mult de 60% din unt. Acest lucru explică de ce uleiul de cocos este solid la temperatura camerei.


Aici puteți găsi câteva beneficii ale uleiului de cocos: - Acizii grași sănătoși încurajează corpul să ardă grăsimi și să ofere energie corpului și creierului; - Ajută-ți organismul să lupte împotriva bacteriilor, virușilor datorită conținutului său de acid lauric; - Cresterea colesterolului „bun”; - Ajută părul, pielea și dinții dacă este folosit în scop cosmetic; - Ajută creierul stimulându-l în boala Alzheimer; - Protejează ficatul împotriva oricăror leziuni.


Aici gasesti o reteta care contine ulei de cocos si care poate fi facuta in cateva minute: Ingrediente: - 100 de grame de piept de pui crud, dezosat, fără piele - 1 ardei verde - 2 roșii medii - 2 castraveți mici - 20 ml ulei de nucă de cocos (dacă este solid, doar încălziți-l) - 40 de grame de brânză - condimente (sare, piper, boia) Tăiați pieptul de pui în felii subțiri și ungeți-l cu ulei de cocos. Adăugați sare, piper, boia de ardei și orice alte ingrediente doriți și puneți-l pe grătar câteva minute pe ambele părți până când se prăjește așa cum doriți. Când este gata, tăiați-l în bucăți mici. Tăiați ardeiul, roșiile și castraveții în bucăți mici și adăugați-le într-un bol împreună cu pieptul de pui. Amestecați-le și adăugați ulei de cocos, condimente și tăiați brânza. Pofta buna!


Valori nutriționale pentru rețeta de mai sus: · Calorii: 392 · Carbohidrați: 74 grame · Proteine: 14 grame · Grasimi: 5 grame

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page