top of page

Mini-pancakes cu ficăței și ovăzAceste plăcințele sunt ideale, în special pentru copilașii care nu agreează gustul de ficat, sau pentru cei care nu doresc să consume pateuri și creme tartinabile, dar totuși au nevoie și de nutrienții prezenți în ficăței. Iar în combinație cu legumele dulci și făina de hrișcă usor amăruie, se vor împleti aromele, luând naștere un gust nou și plăcut.


Plăcințelele merg de minune cu un iaurt simplu si niște legume crude la micul dejun, ca și gustare pentru copilași, sau chiar și la cină, alaturi de o cremă tartinabilă.
• Ingrediente:


100 g pateu de ficăței de pui cu legume

80 ml lapte vegetal/apă

Faină de ovăz (sau hrișcă), atât cât cuprinde, până când se formează o pastă groasă, care nu curge ușor din lingură (cca. 100 g +/-)


• Mod de preparare:


Se amestecă toate ingredientele împreună, se omogenizează compoziția și se pun

la copt, în tigaie antiaderentă, bine încinsă, cu ajutorul unei linguri. Se lasă la copt, câteva minute pe fiecare parte. Se servesc alături de legume crude, dacă se dorește.


Pentru pateu, am fiert 30 g ficăței de pui de casă, i-am blenduit cu 2 morcovi fierți, 1 ardei roșu fiert și o bucățică de țelină fiartă. Am condimentat cu busuioc, sare și piper după gust și am adăugat o linguriță de ulei de măsline. Am omogenizat compoziția și l-am păstrat în recipient de sticlă, la frigider pentru 2-3 zile.


Vă urez spor la gătit. Poftă bună!

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page