top of page

Souffle de broccoli și somon

Pentru că băiețelul meu nu mai pare așa de încântat de somon și de broccoli precum era în trecut, am hotărât să le combin, astfel încât să creez un preparat mai atrăgător cu aceste ingrediente, pe care dacă le vede pur și simplu așezate banal în farfurie, le refuză. Pentru a adăuga o aromă dulceagă, am îndrăznit să adaug o lingură de dulceață de mere.


Am pregătit acest preparat pentru prânz, special pentru băiețel, în cantități mici. Dacă doriți să îl pregătiți pentru toată familia, atunci va trebui să măriți cantitățile. Iar dacă doriți să folosiți alte legume, sunteți liberi să faceți orice alte combinați. Rezultatul va fi la fel de delicios.

Ce vă pot spune este doar că a ieșit delicios, și că a fost acceptat cu succes și de către micul degustător!Ingrediente:


2 ouă de găină/8 ouă de prepeliță

100 de grame de somon proaspăt

1 broccoli mic

2-3 bucățele de conopidă (opțional)

1 lingură dulceață de mere fără zahăr
Mod de preparare:


Broccoli și conopida se fierb, apoi se marunțesc. Albușul se separă de gălbenuș și se bate spumă. Gălbenușurile se amestecă împreună cu legumele pisate, somonul cubulețe și dulceața de mere.Se amestecă apoi cele două compoziții și se toarnă într-o tavă (15x20cm) pe foaie de copt și se pune la cuptor, timp de 30 de minute, la 180 de grade.


Se poate servi alături de smântână vegană, sau iaurt.

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page